Ana içeriğe atla

Doğu Akdeniz'de Neler Olabilir?

Bir ülke başka bir ülkeye askeri güç gösterisi yapmak istediğinde gelenek olarak deniz donanmasını rakibinin önüne dizer.

Bu bir mesaj vermektir. Bak seni her saniye gözetliyorum ve istediğim zaman seni vurmaya hazırım mesajının savaş tarihi açısından anlamıdır.

Doğu Akdeniz'de çok ciddi Türkiye'nin karşısında bir hazırlıklar olduğu da bu anlamda son zamanlarda göze çarpıyor. 


Fransız savaş uçak gemisi de Gauelle Mart'da Akdeniz'deydi ve 12 Nisan'da Suveyş'e geçti. Şuan ABD Abraham Lincoln savaş uçak gemileri Cebelitarık'a geçti, Doğu Akdeniz'e geliyorlar. 20 Nisan'da diğer gemiler Suveyş'ten Doğu Akdeniz'e geldiler ve Kıbrıs'ın güneyinde 40 gün kalacaklar. 

Kime karşı?

ABD'li senator Menendez'in GKRY ziyaretinde (Rumlara silah ambargosu kaldırılarak Yunanistan ve GKRY'nin mali olarak askeri güçlenmesine katkı isteyen) Rum liderle görüşmesinden sonra açıklamasında "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de saldırgan tutumuna göz yumamayız" dedi..

Gelelim diğer meseleye

13-19 Nisan 2019 tarihleri arasında Yunanistan, Mısır, GKRY ortak askeri katılımı ile Medusa 8 tatbikatı icra edildi.Tatbikata Katılımcı ülkeler Bulgaristan, Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Ürdün, Kuveyt, Fas, Bahreyn, Portekiz, Romanya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Sudan ve ABD'den gözlemci olarak davet edildi.

13 Nisan 2019 Yunanistan, GKRY ve Mısır arasında düzenlenen konferans “Akdeniz bizim denizimiz” mesajı doğrultusunda gerçekleşti.

14 Nisan Fransız donanmasının üçüncü FREMM sınıfı FS Languedoc'u fırkateyni (D 653), 13 Nisan Pire, Yunanistan'a ulaştı.

Şimdi bu bilgiler eşliğine ve Akdeniz ülkeleri de göz önünde bulundurulduğunda yapılan bu tatbikatın ve özellikle tatbikat içeriğinde hava savunma sistemlerinin devre dışı bırakılması denemelerinin içermesi gibi meselelerin olduğunu göz önünde bulundurursak haziran ayında teslim edilecek S-400 savunma sistemleri geldikten sonra veya gelmeden önce Türkiye'ye karşı bir ortak operasyon mu düzenlenecek sorusu akla geliyor?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4