Ana içeriğe atla

Windows Çalıştır - IIS Başlatma

Windows işletim sisteminde web uygulaması geliştiren ve ya web uygulaması windows sunucularda olan kişilerin en çok kullandığı uygulamalardan bir tanesi belki de IIS uygulamasıdır. IIS web uygulamalarımızı barındırabilmek ve hizmet verebilmek için windows işletim sistemlerinde bulunan uygulamalardır.

Bu kısa makalemde RUN (Çalıştır) ekranından IIS(Internet Information Services) Yöneticisi uygulamasının nasıl başlatılması gerektiğini anlatmaya çalışacağım. Bunun için Microsoft sitesinde yer alan verilerden de yararlanarak işletim sistemlerine göre bir kategorize işlemi yaptım. 


İşletim sisteminizin çok eski olmadığı durumlarda genel olarak çalıştır ekranına inetmgr yazıp çalıştır demeniz IIS Başlatma işlemi için yeterli olacaktır. 


Windows Çalıştırma ekranında IIS Başlatma

Eğer işletim sistemi çok eski ise aşağıdaki detaylara da bakmanızı öneririm. Aşağıda Microsoft'un sitesine yer alan bilgiler yer almaktır.

IIS 7 ve sonraki sürümler için

To start IIS Manager from the Run dialog box

  1. On the Start menu, click All Programs, click Accessories, and then click Run.
  2. In the Open box, type inetmgr and then click OK.

To start IIS Manager from the Administrative Services console

  1. On the Start menu, click All Programs, click Accessories, and then click Run.
  2. In the Run text box, type control panel, and then click OK.
  3. In the Control Panel window, click Classic View, and then double-click Administrative Tools.
  4. In the Administrative Tools window, double-click Internet Information Services.

Windows Server 2003 , Windows XP Professional ve Windows 2000

Starting IIS Manager for IIS 5.0 and IIS 6.0


You must be logged on as a member of the Administrators group on the local computer to perform the following procedures, or you must have been delegated the appropriate authority.

To open IIS Manager at a command prompt

  1. On the Start menu, click Run.
  2. In the Open dialog box, type inetmgr, and then click OK.

To open IIS Manager in Windows Server 2003

  • On the Start menu, click Administrative Tools, and then click Internet Information Services (IIS) Manager.

To open IIS Manager in Windows XP

  1. On the Start menu, click Control Panel.
    Note Note
    If you are using the Windows Classic theme for your desktop display, by default the Control Panel menu item is on the Settings menu.
  2. If you have not already done this, click Switch to Classic View.
  3. Double-click Administrative Tools, and then double-click Internet Information Services.

To open IIS Manager in Windows 2000

  • On the Start menu, click Applications, click Administrative Tools, and then click Internet Service Manager.
Son olarak da çok kullandığınız uygulama ise bunu Görev Çubuğuna sabitlemek de gelecek için hız kazandırabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4