Ana içeriğe atla

Harvard Üniversitesi - Fakülteler, Tarihi ve Başvuru Şartları?

Harvard Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Massachusetts eyaletinin Boston şehrinin Cambridge mahallesinde bulunan ve alanında dünyanın en önde gelen üniversitelerinden biridir. Ana kampüsü Cambridge merkezindedir. Buna ek olarak Boston'da da bir kampüsü bulunmaktadır.

1636 yılında kurulan ve Ivy League üyesi olan Harvard Üniversitesi, ABD'de eğitim vermekte olan en eski yüksek öğretim kurumudur.

Harvard Üniversitesi, İngiliz misyoneri, hayırsever ve aynı zamanda da kurumun ilk yöneticisi olan John Harvard'ın adını taşımaktadır.

1638'de ölümünden sonra, John Harvard yeni oluşturulmuş eğitim kurumuna mülkünün yarısını (779 pound ) ve kendi özel kütüphanesinden 400 kitap hediye eder. (779 poundluk bütçenin bugün geldiği nokta ise 2011 yılı verilerine göre 32 milyar dolardır)1639'da kolejin ismi Harvard'a teşekkür etmek için onun ismiyle anılmaya başlar.

Harvard Üniversites

Üniversitenin amacı şöyledir:
"Bilgi aramayı ve onları geleceğe aktarmanın uğruna, Bu yoldan korkarak cehaleti seçenler, cahilce kilisenin mucizelerinden medet umsunlar."

Harvard Üniversitesinde 11 adet fakülte bulunmaktadır. İsimleri ve kuruluş yılları aşağıdaki listede yer almaktadır.
  1. Fen ve Sanat Fakültesi – 1636
  2. Sağlık Bilimleri Fakültesi – 1782
  3. Harvard Tanrıbilim (İlahiyat) Fakültesi – 1816
  4. Harvard Hukuk Okulu – 1817
  5. Harvard İşletme Okulu – 1908
  6. Yüksek Tasarım Okulu – 1914
  7. Yüksek Eğitim Okulu – 1920
  8. Halk Sağlığı Okulu – 1922
  9. John F. Kennedy Yönetim Okulu – 1936
  10. Fen – Edebiyat Fakültesi -1956
  11. Hukuk Ve Baro İşletme Okulu – 1957

Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Harvard'da okumak imkansız değil. Eğer parasız Harvard diploması istiyorsanız, öncelikle üniversiteye giriş sınavında ilk 200'e girmeniz şart. Bunu başarırsanız, Harvard'da size yüzde 80'e kadar burs imkanı var. Tabii, TOEFL konusunda da 250+şartı da çok önemli. Tıp bölümlerini tercih etmek istiyorsanız, MCAT sınav sonucu okulun olmazsa olmazlarından biri. ABD'deki birçok önemli okul gibi Harvard'ın önem verdiği bir konu da referans mektubu. Ülkenin önemli şirketlerinin CEO'su, okulunuzun kaliteli olması kaydıyla bir öğretim üyesi veya okul rektörünün sizin için yazacağı referans mektubu şart. Bu mektubun, "Okuldaki en iyi 3 öğrenciden biri" veya "Şirketin gelecek vaat eden en önemli çalışanı" gibi ibareler de çok önemli. Bilgi ve yetenek sınavları da sizin Harvard hayalinizin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak koşullardan biri.

Anahtar Kelimeler: John Harvard Kimdir?, Amerika'daki En Eski Üniversite, Harvard Üniversitesi, Harvard Üniversitesi'nin Tarihi, Harvard Üniversitesindeki Fakülteler, Harvard Üniversitesi Başvuru Şartları

Yorumlar

  1. ** EKŞİ SÖZLÜK MÜHENDİSLERİNE MEKTUP
    Mühendislik harikası içi sosyal desteğinizi istiyorum.
    Çalışma Dünyayı değiştirecektir.
    Mekaniki teknolojinin üzerine çıkartacak.
    Denizden içme suyu ve elektirik üretip çevreyi koruyacak..

    Büyük sondaj kuleleri
    Sondaj kulesi Avusturalyada yapılması planlanan hava kulesini temel alır.
    1000 metre yükseklik 100 metre çap.
    Kulemiz Güneş enerjisi ile elektirik üretmez.
    Gelişmiş bir sondaj tekniği ile yerkabuğundan 200 derece ısı alarak deniz suyunu buharlaştırarak içme suyu ve elektirik üretir.
    Geliştirilmiş sondaj modeli nedir.
    Sondaj 10 metrelik borularla elmas uçla yapılır.
    Derinlik arttıkça boru eklenir. Elmas uç aşınınca tek tek borular sökülür yeni elmas uç takılır ve sondaj devam eder.
    Bu nedenle yüksek ısının bulunduğu derin yer kabuğu tabakalarına erişmek zor ve maliyetlidir. Kazı yıl sürer.
    Modelim 1000 metrelik sondaj boruları kullanır. 10 000 metrelik verimli derinliğe 10 kademede inilir.
    Üstelik tek bir sondaj kulesinden çok açı ile sondaj yaparak tek noktadan her yöne sondaj olanağı sağlar.
    Hızlı ve ucuz sondaj tekniği ile yerkabuğundan 1000 adet sondajla 10 000 metre derinlikten 200 derece ısı emilir.
    İlk önce deniz suyu buharlaştırılarak su buharı tuz ve altın elde edilir. Denizde altın var.
    Daha sonda su buharı türbinden geçerek elektirik üretir eter dolaşan radyatörlerde dolaştırılarak yoğunlaştırılır. Eter türbinde elektirik üretir son olarak kule tabanında ısısını bırakır. Kule sondaja devam ederken taban ile tavan arasındaki ısı farkı ile eleketirik üretir. Bol ve ucuz elektirik sanayi için devrim getirir. Bakır krom elektirik arkı işsizliği bitrir. Hayven severleri de unutmadım. Bol ucuz elektiriği kullanmanın şartı çalıştırılan her bir işçi için sokaktan köpek kedi beslemektir. Bitmedi mesai yok 2. 3 vardiya işçi çalıştıracaklar. Böylece işsizlik te bitecek.
    Modelimde kule içinde her 50 metrede bir 20 adet dairesel dizili tren rayı vardır. Bu raylarda karşılıklı uzanan 100 metrelik vinçler bulunur. Sondaj takımı bu vinçlere yüklüdür. 100 metre çap sayesinde sondaj borusu taban ile tavan arasında açı verilerek sondaj yapmaya olanak tanır. Bu sayede 360 derece her yöne sondaj yapılır.
    Detay ve çizimleri ayrıca sunacağım. Şimdi kamuoyu ile paylaşılmalı.
    Projem Güneşe bağlı olmadığı için 7 24 ve 50 derece sera değil 200 derece ısı kullandığından 12 kat fazla elektirik üretir. Antalya İzmir de kurulacak iki kule 24 bin mw saat Tuz gölünde kurulacak 10 kule 120 000 mw saat güç üretecektir.
    Mühendislerin destek ve eleştirilerini bekliyorum.
    Kemal beziroğlu turkbitterchocolate.blogspot.com **

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s