Ana içeriğe atla

Deniz Suyunun 10 FAYDASI

Deniz suyunun faydaları saymakla bitmez. Bu yüzdendir ki çoğu insan tatil için deniz kenarındaki yerleri seçer. Deniz suyunun 10 faydasını sizin için derledik...

1. Deniz suyu, kan plazması gibi, 104 ana element ve mineral içerir. Cildin gözeneklerinden nüfuz eden deniz suyu dolaşım sistemine girer ve vücut fonksiyonlarını dengeler. Bu nedenle denize girmek vücut için son derece faydalıdır hatta ısıtılmış deniz suyuna girmek bu etkilerin daha da artmasını sağlar.


2. Deniz suyu, sadece fiziksel hastalıklara deva olmaz. Birçok psikolojik rahatsızlığa da şifa olabilir. Anksiyete, depresyon, sinirlilik, agresiflik, ruhsal bozukluklara, içeriğinde bulunan magnezyum, brom, lityum maddeleri etkisi ile tedavi etmektedir. Çünkü bu maddeler, beyindeki melatonin ve serotonin seviyesini dengelemektedir. Böylece mutluluk ve huzur verir.

3. Saçların kepeklenmesini önler.

4. Sivilcelerin kurutulmasında ve siyah noktaların temizlenmesinde son derece etkilidir. Deri soyulmasına zemin oluşturduğu için daha sağlıklı ve güzel ciltlere kavuşturmaktadır. Bu yüzden estetik ve güzellik merkezlerinde deniz suyu kullanılmaktadır.

5. Mantar gibi olumsuz etkenlerden vücudu arındırır. Özellikle erkeklerin korkulu rüyası ayak kokusu ve ter kokusunu giderme de başarılıdır.

6. Son zamanlarda diş sağlığına çok önemli katkısı olduğu ortaya çıkmıştır. Diş ağrısı esnasında deniz suyu, ağızda gargara yapıldığında ağrıyı gidermektedir. Ağızda bulunan yaraların çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.

7. Deniz suyunun, araştırmalar neticesinde insan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı olduğu ortaya çıkmıştır. Kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat içermesi şifa özelliği kazandırmaktadır.

8. Deniz suyunda bulunan iyot (deniz tuzu) bağışıklık sistemini geliştirir ve tiroid aktivitesi artırır. Büyük bir doğal antiseptik olan deniz suyu önemli derecede, enfeksiyonlara karşı, bakteri ve mikrop öldürmek için vücudun direncini artırır.

9. Deniz suyu eski çağlardan bu yana tıp alanında sıklıkla kullanılmıştır. İnsan vücudu bünyesinde yer alan 84 maddeyi bünyesinde barındıran su, vitamin deposu özelliği taşımaktadır. Mineral tuzları, amino asitler ve eser elementlerden oluşan deniz, doğal tedavi yöntemidir.

10. Her suya girdiğinizde, denizin kendi büyük elektromanyetik enerji alanının içinde hissedersiniz ve doğal olarak enerji sisteminizi şarj etmenizi ve tekrar dengelemenizi sağlar. Bu çok belirgin bir biçimde, detoks ve yenileme sürecine katkıda bulunur.

11. Denizdeki dalga hareketleri ve akıntıların ritmik etkisi, masaj banyoları ile ilgili olarak bahsedilen sağaltıcı etkinin benzerini vücuda uygular. Vücudun maruz kaldığı bu hareket de çok etkili bir masaj niteliğindedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s