2011 ve 2016 yıllarında 657'de yapılan bazı düzenlemelerle devlet memurlarının izin haklarında önemli değişiklikler oldu. Örneğin, engelli çocuğu olana mazeret izni, refakat izni, analık izni, evlat edinme izni ve başka...
Bu makalemizde ise çokça merak edilen izin türlerinden biri olan Yıllık izinle ilgili esasların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda nasıl yer aldığını ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.
Devlet memurları için Yıllık İzin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102-ci maddesinde yer almaktadır. Yıllık izinlerle ilgili kapsam ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan Öğretmenler hariç tüm kamu çalışanlarına aittir.
Devlet memurları için yıllık izin süreleri memurların Hizmete göre;
10 yıla kadar için 20 gün
10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün olarak belirlenmiştir.
Bunun dışında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununu Yıllık izinlerle ilgili aşağıdaki maddeler tanımlanmıştır.
1-Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir.
2-Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
3-Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
4- Zorunlu hallerde izin sürelerine gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.
5- İzne esas 'hizmet süresinden', kazanılmış hak aylığında değerlendirilen süreler ile askerlik süreleri anlaşılmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder