RabbitMQ kurulduktan sonra ve managment plugin aktif edildikten sonra varsayılan kullanıcı adı ve şifresini kullanarak RabbiqMQ web uygulama arayüzüne erişebilirsiniz. Bunun için varsayılan kullanıcı adı ve şifresi "guest" dir.
Yani RabbitMQ için varsayılan
username: guest
password:guest
kullanarak giriş yapabilirsiniz.
Bu noktada bir kaç konudan da bahsetmem gerekiyor. guest kullanıcısı ile sadece RabbitMQ server uygulamasının kurulu olduğu bilgisayardan erişim sağlayabilirsiniz. guest kullanıcısı dışarıdan erişime kapalıdır. Dışarıdan erişim için mutlaka bir kullanıcı tanımlanmalı ve buna uygun yetkiler verilmelidir.
Daha önce başıma gelen bir konu olduğu için bir konu üzerinde de durmak istiyorum. Bu da şifrenizi unutma ihtimaline karşı guest kullanıcısını her zaman aktif bırakın. Zaten bu kullanıcı dışarıya kapalı olduğu ve sadece sunucu üzerinden erişilebileceği için her hangi bir güvenlik riski de oluşturmaz. Unutma ihtimalinize karşı console ekranını kullanarak sunucu üzerinde kullanıcı ekleme, düzenleme işlemlerini her zaman yapabilirsiniz...
Bu işlemden sonra tahminimce en önemli konulardan bir tanesi RabbitMQ sunucusuna yeni kullanıcı tanımlamak ve yetkilendirmeyi yapmak olacaktır. Kullanıcı ekleme, silme, düzenleme ve yetkilendirme(etiket veya tag atama) işlemlerinin nasıl yapıldığını anlattığım makaleye buradan erişebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder