Ana içeriğe atla

Ermenistan Geleceğini Feda Etmeye Hazır Mı?

Doğru politik koşullar oluştuğunda savunma sanayisi ile de bunu desteklerseniz ve iyi yetişmiş, teknolojiyi iyi kullanan personeliniz varsa çok büyük savaşları bile kazanmak mümkündür.


İkinci Karabağ savaşının gidişatı Ermenistan'ın çok büyük yenilgiye uğradığını ve savaşmaya devam ederlerse daha büyük kayıplar olacağını gösteriyor. Bu Ermenistan açısından maalesef tartışılmayacak bir gerçektir. 


Gerek politik koşullar olsun, gerek dünyanın içinde bulunduğu durum olsun, gerek Ermenistan'ın sahip olduğu silah gücü olsun yenilmeye mahkumdur. Burada asıl soru şu. Ermenistan tüm geleceğini feda etmeye hazır mı? Çünkü bu savaş devam ettikçe bir kaç nesil gencini kaybetmeye devam edecek ve bu tahribatı senelerce toparlaması mümkün değil. Görünen o ki, Ermenistan'ın savaşlarda kaybettiği özel birliklerin yerine insan gücü yetiştirmesi 10 senelerini alacak.


Aslında,
Azerbaycan'ın politikası da bu olabilir mi? Ne kadar adam gönderirsen, o kadar öldürürüm!

En azından gelecek 10-20 sene içinde kendisi için hiç bir şekilde tehdit oluşturamayacak bir Ermenistan mı şekillendiriyor. Çünkü, Ermenistan bugüne kadar ekonomisi ile değil, sahip olduğu stratejik rolü ile silahlandırıldı ve maalesef gerek Rusya, gerek Amerika için Ermenistan'ın hiç bir önemi kalmamış gibi duruyor. Üstelik Rusya sınırlarında bir problem olmasını da istemiyor. Bu anlamda Dağlık Karabağ probleminin senelerdir çözülmemesi de gelecekte daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.



Paşinyan'nın teslim olması, Karabağ'dan ermeni silahlı kuvvetleri için çekilme planı açıklaması ve bunu teyit etmesi bir anlamda kendi halkının geleceğini de kurtarmak olmaz mı?


Yalan tarihle halkı manipüle etmenin ne kadar faydası var. En azından basitçe düşünmek lazım. Birinci dünya savaşında Ermeniler Osmanlı topraklarından çıkarılana kadar Erivan'da Ermeniler yaşamıyordu. Erivan Azerbaycan toprağıydı. Buradan yola çıkarsak Azerbaycan'ın Erivan'ı işgal etmesi mantıklı gibi duruyor. Ama tabi ki, bu uluslararası hukuku da yok saymaktır. Zaten Rusya bu konuda Ermenistan'ı korumayı garanti ediyor. O yüzden Rusya Karabağ savaşına müdahil olmayacak ve Ermenistan gençliği yok olana kadar Paşinyan onları feda etmeye devam edecek. Bu duruma dur demek, hem Ermeni diasporasının, hem Ermeni annelerinin, hem de Ermeni halkının bir talebi olmalıdır.


Karabağ Türk'tür.

Karabağ Türkün Olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4