Ana içeriğe atla

Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi (16 Şubat 2019)

Günümüz bilim ve teknoloji dünyasında kadınların gözünden teknoloji ve bilim alanında çalışmak isteyen kadınları cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin bu yıl beşincisi düzenlenecek. Başvurular internet üzerinden başladı. 16 Şubat 2019 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

2014 yılından bu yana Boğaziçi Elektroteknoloji & IEEE Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen etkinliğin amacı, günümüzde bilim ve teknoloji dünyasında kariyerine devam eden kadınlar hakkında yeni nesillerde farkındalık yaratarak kendi rol modellerini bulmalarını sağlamak ve onları bu alanlarda çalışmaları için cesaretlendirmek.


Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi’nde yazılımdan robotiğe, tıp dünyasından banka teknolojilerine kadar birçok alanda başarılı kadın araştırmacıların ve iş insanlarının sunumlarının yer aldığı oturumlar gerçekleştirilecek.

Akademisyenlerin yanı sıra farklı lise ve üniversitelerden öğrencilerin başvurabileceği etkinlikte katılımcılar bilim ve teknoloji alanında başarı sahibi insanlarla tanışıp tecrübelerinden yararlanma fırsatı yakalayacak. Ayrıca Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi, katılımcılara kendi girişimcilik fikirlerini paylaşabileceği bir ortam da sunuyor.

Bilim insanları, satış müdürleri, doktorlar, mühendisler hep etrafımızda. Peki kadınlar nerede? Yazılımdan robotiğe, tıp dünyasından telekomünikasyona çeşitli dallarda kadınların etkisini görebileceğin, iş dünyasında cinsiyet eşitliğini dinleyebileceğin, farklı panellerle kendini geliştirebileceğin Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi 16 Şubat 2019’da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de! Peki ya sen neredesin?

*Katılımcılara etkinlik sonrası e-sertifika yollanacaktır.

Konuşmacılar:
Dr. Sema Dumanlı Oktar – Boğaziçi Üniversitesi Doktor Öğretim Görevlisi

Gözde Akpınar – Yönetim Kurulu Başkanı – Betek Grubu

Prof. Dr. Erhan Erkut – Rektör Yardımcısı – MEF Üniversitesi

Buket Çelebiöven – İnsan Kaynakları Müdürü – Arçelik

Şirin Aktaş – IT Dürektörü – Unilever

Prof. Dr. Rana Sanyal – Boğaziçi Üniversitesi Profesör & CSO – RS Research

Doç. Dr. Duygu Sağ – Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi

Dr. Gözde Durmuş – Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü Araştırma Görevlisi

Dr. Yasemin Yüksel Durmaz – İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Gönenç Seçil Tarakcıoğlu – Arge Müdürü – Triodor Software

Bahar Savaş – Uygulama Geliştirme Başkan Yardımcısı – ING Bank

Dilek Duman – COO – DenizBank

Reha Emekli – Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı – Garanti Teknoloji

Murat Yeşildere – Türkiye Ofis Lideri – Egon Zhender

Özlem Vidin Engindeniz – Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü – Mercedes Benz Türkiye

Fatma Hacıoğlu Doğar – Siber Güvenlik Direktörü – NETAŞ

Meltem Yeğen – Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı – Fujitsu

Özlem Bayram – Ülke Müdürü – Neomobile

Boğaziçi Elektroteknoloji Kulübü & IEEE Öğrenci Kolu tarafından Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi bu sene 5. kez düzenleniyor. Etkinlikten günler önce biletleri tükenen bu zirveyi kaçırmak istemiyorsan elini çabuk tut! 16 Şubat’ta görüşmek üzere…

16 Şubat 2019 Cumartesi

09:30 – 19:30

**IEEE öğrencisiyseniz bilet alımları için lütfen okulunuzun IEEE başkanı veya WIE Temsilcisiyle iletişime geçiniz.

***Lütfen toplu alımlar için buecswes@gmail.com ile iletişime geçiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s