Ana içeriğe atla

Mutlu Olmak İçin Doğanızı Tanımalısınız!

Doğanın yasalarına inanıp inanmamız, bunun sonuçlarından kaçabileceğimiz anlamına gelmez.

İnsanların kendilerini tanıması, doğalarına uygun hareket etmesi aynı zamanda kendine eksik gördüğü konuların üzerine giderek kendini geliştirmesi mutluluğun kaynağı olarak görülmelidir.

Mutluluk

Hiç şüphesiz kendi doğasını bilmeyen bir insan bir çok konuda problem yaşayabilir. Yaşadıklarını talihsizlik, şansızlık ve ya kadersizlik olarak tanımlaması sonuçların kabullenme aşamasında başvurulan en yaygın terapi yöntemlerinden bir kaçıdır.

Dan Millman tarafından yazılan "Ruhun Yasaları" kitabında konuyla alakalı çok güzel cümleler yer almaktadır.

"Mutlu, huzurlu ve doyumlu bir yaşam hiçbirimize altın bir tepside sunulmuyor. Kendi doğamıza uyumlu bir yaşam sürdürdüğümüz ölçüde mutluluğa, huzura ve doyuma hak kazanıyoruz. 

Ölçüyü belirleyen kendimiziz.

Mutluluk bazılarının başına konan bir talih kuşu değildir. Talih/talihsizlik, şans/şansızlık, kader/kadersizlik insan egosunun zihinsel, duygusal, sezgisel ve eylemsel tembelliğini ortaya çıkarmak, mutsuzluğunun sorumluluğunu üstlenmemek için ürettiği kavramdır.


Nasıl yerçekimi yasasına karşı koyabileceğine inanarak balkondan atlayan kişi bu eyleminden zarar görürse, kendi doğamızın tabi olduğu evrensel yasalara karşı koyarak yaşamını sürdüren kişi de bu eylemlerin bedelini mutsuzlukla, huzursuzlukla ve doyumsuzlukla öder; maddi her türlü olanağa sahip olsa bile.

Yasalara inansak da inanmasak da sonuçlarından kaçamayız. Tıpkı yerçekimi yasasına inanmasak da sonuçlarından kaçamayacağımız gibi."

İnsan doğası gereği bir şeye sahip olduğunda hep daha "fazlasını" ister ve çoğu zaman da sahip oldukları ile mutlu olma fırsatını kaçırmış olur. Zaman geçer ve sahip olmak istediklerine ulaşamama hissi sizi mutsuz, huzursuz ve hayattan zevk alamayan bir insan haline dönüştürür.

Buradan anlamanız gereken ve sonuç olarak ifade etmek istediğim: kendi doğanızı, kişiliğinizi, özelliklerinizi, sahip olduklarınızı bilmeniz ve sahip olmak istediklerinizle ilgili doğanın yasalarına uygun hayaller kurmanızın size mutluluğun kapısını açacak anahtar olacağı gerçeğidir. 

Bir insan kişisel, ruhsal, ve bilimsel konulardaki eksiklerinin farkında olup buna göre kendini geliştirdiğinde, yaşamını buna göre tasarladığında hiç şüphesiz ki mutlu bir insan olacaktır. Öğrenmenin, kendini geliştirmenin ve kendi kişiliğini, doğasını tanımanın verdiği mutluluk hiçbir şeyle ölçülemez.

Sonuç Olarak:

Mutluluğun Anahtarı doğanızı, yani kendinizi tanımaktır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4