Ana içeriğe atla

Mansur Yavaş Projeleri : Hayvancılık

Hazırladığımız tüm hayvancılık projelerinin ana amacı, modern teknik ve teknolojileri kullanarak sağlıklı, sürekli bir hayvansal ürün üretiminin gerçekleştirilmesi ve bölgede istihdam kapasitesine katkı sağlanmasıdır. Böylece, ulusal tarım kaynaklarının akılcı kullanılması sayesinde ekonomiye reel katkı yapılmasının yanı sıra gıda güvenliğinin güçlendirilmesine de katkı oluşturulacaktır. 



Kesimhane ve Et İşleme Merkezi Projesi
YATIRIMIN KAPASİTESİ
Kesimhane kendi adına çalışabileceği gibi fason üretim de yapabilecektir. Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahip olacaktır.
Karkas olarak Taze et, -18 ve -40 şoklama ünitelerine sahip olacaktır.
Kesimhane günlük olarak;
BÜYÜKBAŞ: 200 BAŞ/GÜN= 60.000 BAŞ/YIL
KÜÇÜKBAŞ: 1000 BAŞ/GÜN= 300.000 BAŞ/YIL kesim kapasitesine sahip olacaktır. 
Yıllık yaklaşık 20.000 TON/YIL KIRMIZI ET üretimi gerçekleşecektir.

KURULUŞ YERİ VE FAYDALANICILAR
Kasaplar Federasyonu, Kırmızı Et Üreticiler Birliği ile İç Anadolu bölgesindeki Tüm Besiciler faydalanacaktır.
Kasaplık hayvan üretiminin en yoğun olduğu bölge olan ANKARA/TEMELLİ OSB’LERİN birisinde planlanacaktır.
Tüm kasaplar ile et işleme ve yemek fabrikaları bu tesislerden faydalanabileceklerdir.

PROJENİN GENEL YATIRIM TUTARI
1. Sabit Yatırım Tutar: 120.000.000 TL 
2. İşletme Sermayesi İhtiyacı: 30.000.000 TL 
3. Toplam Yatırım Tutarı: 150.000.000 TL

PROJENİN FİNANSMANI
Toplam yatırım tutarı olan 150.000.000 TL’nin tamamının Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslararası finans kuruluşlarından sağlanacak finans kaynaklarından karşılanacağı öngörülmüştür.
KESİN İŞLETMEYE GEÇİŞ TARİHİ: 31.12.2020


Damızlık Düve Dağıtım Projesi
Ankara’da uygun mera ve yem bitkisi üretim alanlarının mevcut olması, hayvancılık için uygun büyüklükte arazi varlığının bulunması, ayrıca pazarlama sıkıntısının olmaması bu sektörün büyümesi için avantaj sağlamaktadır. Damızlık 7-13 aylık yerli kültür ırkı dişi sığırlar yurt içinden ve özellikle İç Anadolu Bölgesi’ne uyumlu yerli ırklardan temin edilerek, karantinaya alınması ve yetiştiricilere (faydalanıcılara) dağıtılması sağlanacaktır.

YATIRIMIN KAPASİTESİ
Toplam 10 ayrı dağıtım merkezi kurularak toplam 10.000 baş damızlık dişi sığır temin edilerek karantinaya alınacak ve karantina sonrası faydalanıcılara dağıtılacaktır. 
Proje kapsamında,
1. yıl 2.000 baş
2. yıl 3.000 baş
3. yıl 5.000 baş damızlık dişi sığır temin edilerek karantinaya alınacak ve karantina sonrası faydalanıcılara dağıtılacaktır.

KURULUŞ YERİ VE FAYDALANICILAR
Projemiz Ankara’nın 10 ilçesinde uygulanacaktır. Bunların uygulama merkezleri büyükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçeler olacaktır. Yaklaşık beş yüz yetiştirici aileye dağıtılacaktır.
Dağıtılacak 7-13 aylık damızlık dişi sığırlardan çeşitli meslek gruplarında olanlar faydalanacaktır. Meslek grupları aşağıda sıralanmıştır.
1. Tarım Meslek Liseleri mezunları/Veteriner Sağlık Meslek Liseleri mezunları 
2. Tarım ve Hayvancılıkla ilgili ön lisans programları mezunları 
3. Bölüm farkı olmaksızın Ziraat Fakülteleri mezunları 
4. Veteriner Fakültesi Mezunları 
5. Yukarıda belirtilenler haricinde hayvancılık alanında en az 3 yıllık tecrübesi olanlar

PROJENİN GENEL YATIRIM TUTARI
1. Sabit Yatırım Tutarı: 60.000.000 TL 
2. İşletme Sermayesi İhtiyacı: 5.000.000 TL 
3. Toplam Yatırım Tutarı: 65.000.000 TL

PROJENİN FİNANSMANI
Toplam yatırım tutarı olan 65.000.000 TL’nin tamamının DÜNYA BANKASI ve/veya UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü) ve/veya AVRUPA BİRLİĞİ I kırsal kalkınma kaynaklardan karşılanacağı kabul edilmiştir.
KESİN İŞLETMEYE GEÇİŞ TARİHİ: 01.01.2020-01.01.2023


Yurt İçinden Damızlık Koyun ile Koç Temini ve Dağıtım Projesi

Uygun mera ve yem bitkisi üretim alanlarının mevcut olması, hayvancılık için uygun büyüklükte arazi varlığının olması ve pazarlama sıkıntısının olmaması sektör için avantaj sağlamaktadır. Ayrıca, İl genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı kayıtlarına göre 1.487.209 adet küçükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. İlde büyük meraların bulunması küçükbaş hayvan varlığını artırılmaya müsaittir. 


YATIRIMIN KAPASİTESİ
Toplam 10 ayrı dağıtım merkezi kurularak toplam 100.000 baş damızlık koyun ve koç temin edilerek karantinaya alınacak ve karantina sonrası faydalanıcılara dağıtılacaktır.
Her 24 damızlık koyuna bir koç tahsisi planlanmıştır.
Proje kapsamında,
1. yıl 20.000 baş
2. yıl 30.000 baş
3. yıl 50.000 baş damızlık koyun ve koç temin edilerek karantinaya alınacak ve karantina sonrası faydalanıcılara dağıtılacaktır.

KURULUŞ YERİ VE FAYDALANICILAR
Projemiz, Ankara’nın on ilçesinde uygulanacaktır. Bunların uygulama merkezleri küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçeler olacaktır. Yaklaşık 1.000 (bin) yetiştirici aileye dağıtılacaktır.
Dağıtılacak damızlık küçükbaş (koyun ve koç) çeşitli meslek gruplarında olanlar faydalanacaktır. Meslek grupları aşağıda sıralanmıştır.
1. Tarım Meslek Liseleri mezunları/Veteriner Sağlık Meslek Liseleri mezunları 
2. Tarım ve Hayvancılıkla ilgili ön lisans programları mezunları 
3. Bölüm farkı olmaksızın Ziraat Fakülteleri mezunları 
4. Veteriner Fakültesi Mezunları
5. Yukarıda belirtilenler haricinde küçükbaş hayvancılık alanında en az 3 yıl çalışanlar

PROJENİN GENEL YATIRIM TUTARI
Toplam yatırım tutarı olan 65.000.000 TL’nin tamamının DÜNYA BANKASI ve/veya UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü) ve/veya AVRUPA BİRLİĞİ’nden sağlanması planlanmıştır.
1. Sabit Yatırım Tutarı: 100.000.000 TL 
2. İşletme Sermayesi İhtiyacı: 5.000.000 TL 
3. Toplam Yatırım Tutarı: 105.000.000 TL

PROJENİN FİNANSMANI
Toplam yatırım tutarı olan 105.000.000 TL’nin tamamının DÜNYA BANKASI ve/veya UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü) ve/veya AVRUPA BİRLİĞİ I kırsal kalkınma kaynaklardan karşılanacağı kabul edilmiştir.
PROJENİN BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ: 01.01.2020-01.01.2023

ANKARA KEÇİSİ VE TİFTİK YÜNÜ PROJESİ
Ankara Keçisi sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin de en önemli tarımsal değerlerinin başında geliyor. Ancak maalesef, ilgisizlik ve yanlış politikalar nedeniyle Ankara Keçisi ve keçi yününden tiftik adlı ham maddenin üretimi azalmaya yüz tutmuş durumda. 

Mansur Yavaş döneminde ise milli değerimiz olan bu hayvancılık faaliyetini yeniden ayağa kaldırmak için farkındalık uyandıracak pek çok proje hayata geçirilecek. Öncelikle, Ankara keçisi yetiştiriciliğinin yoğun yapıldığı Beypazarı, Ayaş, Güdül veya Nallıhan ilçelerinde Ziraat Fakülteleri ile iş birliği yapılarak damızlık teke istasyonları kurulması, ardından bu istasyonlarda Ankara Keçisi ırkının genetik özelliklerini iyileştirme hedefiyle çalışılması yapılacak projeler arasında. 

“%100 Engelli Üretimi”nin markalaşması projesi kapsamında, Ankara Keçisi yünü ve kumaşı ile tamamen engellilerimizin el emeğiyle hazırlanan ürünlerin yurt içi ve yurt dışına satışı başlatılacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s