Ana içeriğe atla

Visual Studio "The operation could not be completed. Sistem Belirtilen Yolu Bulamıyor" Hatası ve Çözümü

Bu makalemizde Visual Studio ortamında çalışırken zaman zaman karşılaşabileceğiniz bir hata olan "The operation could not be completed. Sistem Belirtilen Yolu Bulamıyor" hatasını inceleyeceğiz ve bunun çözümü için yapmanız gereken işlemleri açıklayacağız.
Öncelikle belirtmem gerekiyor ki bu hata mesajı spesifik olarak sadece bir yanlış işlem sırasında oluşan bir hata değildir. Bu yüzden yapmaya çalıştığınız işlemlerden bağımsızdır.Çözümünü makalenin devamında anlatacağım. Ama öncelikle bu hatayla ilgili kısa bilgi vermen gelecekte bu hata ile karşılaşmanız durumunda nasıl çözüm üreteceğiniz konusunda size yol gösterici olacaktır.

Genelde tüm program verileri belirli klasörlere yazarlar. Örneğin Visual Studio'da belirli bir ayarı hatırlayabilmesi için fiziksel hafızaya kaydetmesi gerekiyor. Visual Studio için de  "The operation could not be completed. Sistem Belirtilen Yolu Bulamıyor"  hatası bu verilere erişememe hatasıdır. Bunun nedeni yaptığınız yanlış bir işlemden dolayı verileriniz bozulmuş olabilir ve ya Visual Studio kapanırken verileri düzgün yazmadığı için geri okuyamıyor olabilir.
Hatanın kaynağı ile ilgili bir diğer önemli nokta ise Visual Studio'nun bu verileri nerede tuttuğudur. Genel olarak da Visual Studio ile çalışırken her zaman yaptığınız işlemler hata veriyorsa bu çözümü uygulamak size yardımcı olacaktır.
İşlemleri yapmadan önce tüm Visual Studio projelerini kapatın.
Öncelikle kendi bilgisayarımda dosya yolunu size vereceğim. Bu Dosya yolu C:\Users\Agha\AppData\Local\Microsoft\VisualStudio\14.0\ComponentModelCache dur
(Burada bilgisayarınzda kurulu olan Visual Studio veya aktif olarak kullandığınız sürümü seçin) 
Siz de buna uygun olarak bu klasör yolunu izleyerek küçük silme işlemleri yaparak sorunu çözeceksiniz. Silme işlemi kesinlikle sizi korkutmasın. Bu klasörü Visual Studioyu tekrar açtığında oluşturduğunu göreceksiniz.
Normalde yukarıda verdiğim klasör içindeki Microsoft.VisualStudio.Default.cache dosyasını ve Microsoft.VisualStudio.Default.catalogs dosyasını silip Visual Studioyu tekrar açarsanız da sorununuz çözülecektir. Ama kesin çözüm için tüm klasörü silmenizi tavsiye ederim. 
Yukarıdaki silme işlemi bir anlamda cache temizleme işlemidir ve Visual Studionun çalışmasını etkilemeyecektir. Ki, bu dosyalar binary formatta olduğu için fiziksel olarak maalesef hatanın kaynağını bulmak imkansızdır. Zaten Visual Studio her açıldığında bu dosyayı yeniden oluşturduğu veya güncellediği için silmekle her hangi bir sıkıntı yaşamayacak aksine bir çok görmediğiniz sorunlara da çözüm bulmuş olacaksınız.

Umarım makalem faydalı olmuştur. Eğer bu işlemleri anlattığım şekilde yaptıktan sonra hale sorununuza çözüm bulamadıysanız elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4