Ana içeriğe atla

CSS - Çarpı(Kapatma) Butonu Tasarlamak(Resim Kullanmadan)

Web sitesi tasarlarken özellikle modallar veya açılan pencere içinde ihtiyaçlardan bir tanesi de çarpı butonudur. Bu makalemizde çarpı işaretli butonun tasarımını anlatacağım. Genel tasarımı kullanarak sizde buna göre renkleri kendinize göre dizayn edebilirsiniz.
Eğer projenizde bootstrap kullanıyorsanız burada close clasını da kullanacağız. Eğer bootstrap kullanmıyorsanız aşağıdakı close sınıfı kodlarını öncelikle css dosyanıza ekleyin.

.close {
  float: right;
  font-size: 21px;
  font-weight: bold;
  line-height: 1;
  color: #000;
  text-shadow: 0 1px 0 #fff;
  filter: alpha(opacity=20);
  opacity: .2;
}
.close:hover,
.close:focus {
  color: #000;
  text-decoration: none;
  cursor: pointer;
  filter: alpha(opacity=50);
  opacity: .5;
}

Bu kodlara ek olarak söylemek istiyorum ki bu kodlarda opacity değerleri çok düşük olduğu için istediğiniz görünümü almayabilirsiniz. Bunun için bootstrap dosyasında opacity değerlerini yükseltebilirsiniz. Ben normal projelerimde .5 ve .7 olarak kullanıyorum.
Bu işlemden sonra yapacağınız diğer işlem ise çarpı butonunu eklemektir. Bunun için aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.


<button type="button" data-ng-click="iptal()" class="close custom-modal-close-button" aria-hidden="true" style="">&times;</button>

Ben bootstrap kütüpanesinde değişiklik yapmak istemediğim için burada custom-modal-close-button sınıfı tanımladım. Bunun için aşağıdaki kodları yazdım ve siz de projelerinizde istediğiniz renk ve opacity değerlerine göre bu kodlarda değişiklik yapmanız daha iyi olur. Eğer bootstrap kullanmıyorsanız direk olarak close sınıfında değişiklik yaparak custom-modal-close-button sınıfını silebilirsiniz.
.custom-modal-close-button
{
  color:red !important; 
  font-size:2em !important;
}


Burada diğer önemli noktalardan bir tanesi kapatma buton işareti için herhangi bir resim kullanmadığımdır. Yani resim kullanmadan da kapatma butonu yapmak mümkün. Bunun için de html tarafından sağlanan & times; kullandım. Normalde & işaretinden sonra boşluk yani bu karakterden sonra direk times; geliyor. Ama blogger html kodunu direk olarak algıladığı için böyle yazmak zorunda kaldım. 

Umarım makalem faydalı olmuştur. Konuyla alakalı sorularınız olursa lütfen sormaktan çekinmeyin. En kısa sürede yanıtlamaya çalışacağım.

Yorumlar

  1. merhaba, bununla ilgili size nereden ulaşabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun varsa buradan yazabilirsin. Çok özel konuysa agha_alizade@outlook.com adresine mail atabilirsin...

      Sil
  2. Öncelikle bu güzel paylaşım için teşekkür ederim.

    Ben bu kodlarla bir çalışma hazırladım css bölümüne belirttiğiniz kodları ekledim ve alt tarafta yer alan div alanına ise sizin belirttiğiniz detayı ekledim ve bu sonuca göre görselin sağ üst köşesinde x ( kapat ) kutucuğu çıktı buraya kadar tam istediğim gibi ama sorun şu bu x benim görseli kapatmıyor :) bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerçekten ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. .close içine background-color:white; gibi bir özellik daha ekleyerek problemi çözebilirsin. white yerine istediğin farklı renk de olabilir. opacity: .2 yazan yer de 1 değerine kadar aralıkta yükseltebilirsin.

      Sil
  3. close içine belirttiğiniz gibi backround-color:white; özelliğini ekledim ama görsel yine kapatılmadı.

    Benim şu an kodlamamda şu şekilde bir çalışma mevcut size kısaca aktarayım.

    Site içerisinde scroll ile sabit bir bant görselim var. Yani mouse ile aşağı yukarı inince sabit yerinde görünüyor. Ben bu görselin içine veya yakınına bir x (kapat) seçeneği ekleyerek kullanıcıların istediği zaman bunu kapatmalarını sağlamak istiyorum.

    Scroll kodum ile birlikte sizin kodları tam olarak eklediğimde x kapat işareti görselimin sağ üstünde çıktı buraya kadar çok güzel geldim fakat bu x kapat düğmesi bu görseli basınca gizlemiyor yani kaldırmıyor.
    En son belirttiğiniz bacnround-color:white; özelliğini eklememe rağmen görsel kapanmadı.. Size hazırladığım kodu göstermek için mail ile gönderdim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Bu kapatma işlemi için extradan javascript kodu da eklemen lazım. Mailine cevap yazdım. Oradaki kodlarda da kapatma ve geri açma işlemini javascript yapıyor. Bu konuda da kendini geliştir.

    YanıtlaSil
  5. Konuya gösterdiğiniz ilginiz, geri dönüşünüz ve desteğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.

    Kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum, Tesadüfen sizi tanıma fırsatım oldu, sizi sık sık takip edeceğim. Tekrar Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey değil. Soruların olursa her zaman sora bilirsin. Fırsat buldukça yanıtlamaya çalışırım...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4