Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Vatan Bilgisayar'dan Engelli Yazılım Mühendisine Büyük Ayıp (Protesto Ediyoruz - Alışveriş Yapmıyoruz)

Ben Yazılım Mühendisi olarak  çalışan engelli bir mühendisim.   3 Kasım 2019 tarihinde saat 15-16 sularında Vatan Bilgisayar Ankamall şubesine gittim Fibabanka banka kredisi kullanarak bir tane cihaz almaya karar verdim. Bankaya mesaj attım 7000 TL'ye kadar cihaz alabileceğime dahil mesaj geldi ve işlemleri yapmak için kredi işlemlerinin olduğu yere yönlendirdiler. Orada sıranın bana gelmesini beklerken orada kredi işlemlerini yapan Müdür Yardımcısı Murat AKIN satıcıya " Bu ne bekliyor " diyor. Çalışanda kredi çıktı cihaz satın alacak ardından " Durumunu görmüyor musunuz neden alıyorsunuz banka bunun durumunu görse vermez! " diyor ve bana sistemin arızalandığını söylüyor. Hiç mecbur olmadığım halde bilgisayar mühendisi olduğumu söyleyip maaşımı gösteriyorum. " Sana banka vermez git kime şikayet ediyorsan et " deyip sıradaki müşteriyi alıyor. Öncesinde bir çok kez Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapmış olduğumu sistemlerinizden gör

Limon Tuzunun Zararları

Bu makalenin asıl başlığı "NEDEN LİMON TUZU KULLAN MAMA LIYIZ?!" ve Limon tuzu kullanılan ürünleri tüket meme liyizdir. Cevabı çok basit aslında. Tamamı kimyasal yolla elde edilen gıda katkıları skalasında E-330 olarak geçen ve birçok gıda ürünlerinde koruyucu olarak kullanılan ve işin aslı d ünyanın en kanserojen maddelerinden biridir. Limon tuzu, bir önceki yüzyıla değin elbette limon başta olmak üzere, narenciyelerin suyunun sıkılmasıyla elde edilmekteydi. Ancak tahmin edileceği üzere bu işlem oldukça maliyetli olduğundan limon tuzu üretimi 20. yüzyıl itibariyle limon tuzu ham maddesi sitrik asit ile aspegillus niger isimli mantarın şeker ve kimyasal bileşenlerle tepkimeye sokulması sonucunda gerçekleşti. Böylelikle limon tuzunun aslında bir tuz değil, kimyasal yollarla elde edilmiş bir tür asit olduğu söylenilebilir. "Limon tuzu" denilen maddenin kimyadaki adı "sitrik asit"tir ve gıda katkıları skalasında E-330 olarak geçer. Dünyanı

Tarçın Elması (Soursop)

Tarçın elması, tadı ekşi, lifli, krem peynir kıvamında yumuşak ve metabolizma hızlandırıcı tropik bir meyvedir. Ben yedikten 10-15 dakika sonra sindirim sistemimde garıl-gurul bir hareketlenme oldu. Şöyle bir acıkır gibi oldum. Bu metabolizma hızlandırıcı özelliği sebebiyle özellikle kanser hastalarına, kemoterapi görenlere ve buna benzer birçok hastaya tavsiye edildiğine şahit oluyorum. Bu kısmını doktorlar daha iyi bilir. Konuya hakim değilim. Biz bildiklerimizi yazalım. Meyve gayet iri. Getirdiklerimin her biri yaklaşık 750gr civarı. İnternette daha büyüklerini gördüm. Tahminimce 1,5-2kg olanları da var. Tarçın Elması "annona" ailesinden. Cherimoya (şeker elması) ve atemoya da bu aileye mensup. O yüzden fiziki görüntüleri çok benziyor ama aynı değiller. Bu ikisinin tadını henüz bilmiyorum. Onların da vakti gelecektir. Gel gelelim çekirdeklerine. Meyveden çıkarıldıktan sonra en fazla 1-1.5 ay kadar canlı kalabiliyorlar. Daha sonra çimlenme özelliklerini kayb

Evde Hayvan Besleyenlerin Yasal Hakları - Yobazlar Sorun Olmaktan Çıktı

Size güzel bir haberim var. Artık komşularınız sizi can dostlarımızdan ayırmakla tehdit bile edemeyecek. Evde hayvan dostlarımız varsa yasal haklarınızı bilmeniz ve bu doğrultuda sizi rahatsız eden yaratıklara karşı tedbirli olmalısınız. Çünkü özellikle baskı ve yıldırma psikolojisi yobazların en çok tercih ettiği yöntemdir. SAHİPLİ Hayvana, Komşu-Site Yönetim- Kurum- Kişi ve Resmi Kurumlardan gelen BASKI ve TEHDİT DURUMUNDA YAPILACAKLAR, ÖRNEK YAZI, KANUN MADDELERİ İLE sizin için bu makalede derledik. Evinizde veya bahçenizde baktığınız sahipli hayvanlarınıza site yönetimlerinden, komşulardan, kişi veya özel veya belediyeler de dahil tüm resmi kurumlardan gelen her türlü tehdit, baskı ve uyarılar için yapılacakları genel olarak yazdık. YÖNETİM veya KOMŞUNUZA veya KURUMA yollayacağınız ÖRNEK YAZIYI tüm KANUN MADDELERİ ile kullanımınıza hazırladık. Bu yazıyı öncelikle sizin çok iyi okumanız, yasal haklarınızı hem ulusal hem de uluslararası sözleşmeler bağlamında bilmen

En Üstün Varlık İnsan Mıdır?! Kur'an-ı Kerim'de Hayvan Hakları

İnsanın en güzel şekilde yaratılmış olması, onun üstünlüğünü değil; * potansiyelini * gösterir. Çünkü Hucurat Suresi 13. Ayette:  "Ey sevgili insanlar! Elbette biz, sizi bir erkek ve bir kadından yarattık! Ve ayırdık sizi milletlere ve kabilelere birbirinizi tanımanız için! * Şüphesiz Allah yanında en üstün olanınız, en çok korunanınızdır. * Şüphesiz Allah bilendir, haber alandır..." der.  Buradan anlaşılacağı üzere, * gerçek üstünlük; genetik yapıyla, ırklarla veya türlerle ilgili değil; takva sahibi olup, yasaklardan en çok çekinmekle ilgilidir. * Yani, Allah'ın yasakladığı şeylerden en çok sakınan bir cin de; günahlardan en çok sakınan bir hayvan da, zarar verici şeyler yapan/sakınmayan bir insandan daha üstündür Allah katında... Çünkü, Enam Suresi 38. Ayette, "Yeryüzünde yürüyen/gezinen hiç bir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiç bir kuş yoktur ki; * SİZİN GİBİ * birer * ümmet * olmasınlar. Biz eksik bırakmamışızdır kitapta hiçbir şeyi! Sonra Rabl

Salatalığın Acılı Olanı Faydalı

Hani daha iri, daha çekirdekli, eğri büğrü 'şekilsiz' salatalıkların tadı hafif acımtraktır ya, işte onlara bu acımsı tadı veren şeyde 'şifa' saklı; 'cucurbitacin'ler adlı fitoaktif maddelerdir... Kukurbitasin, triterpen yapıda bir 'feromon' ki feromonlar, canlılar aleminde ileti yani haber taşıyan kimyasal moleküller, bitki bu maddeyi koşullar zorlandığında kendisini korumak için salgılayıp çevre koşulları ile uyum sağlayarak hayatta kalabiliyor. O yüzden 'yetiştirilmeden' yetişen yabani bitkilerde ve sebzelerde daha çok, sera salatalığından çok koşulların daha sert olduğu bahçe salatalığında, güneşin altında yetişmiş, çok da iyi bakılıp iyi sulanmamış, fiziksel olarak kendisine yer açabilmek için şekli eğri büğrü gelişebilmiş salatalıklarda, yani aslında en ucuz ve en doğal olanlarda çok daha fazla miktarlarda mevcut ... Peki, ne işe yarıyor bu kukurbitasinler? Bilim dünyasının dikkatini 1960'larda çekmeye başlayan bu madde grubu ha

Sumak Çayı ve DNA Onarımı

Bugün üşenmeyin bir sumak çayı hazırlayın kendinize, neden mi?  Çünkü sumak genetik şifremizi taşıyan DNA'larımızı koruyor, bu bilimsel olarak KANITLANDI...  Viyana Kanser Enstitüsü tarafından yürütülüp 2009'da 'Mutation Research - Mutasyon Araştırmaları' adlı bilimsel dergide yayınlanan çalışmada sumağın genetik şifremizi taşıyan yapılarımız olan DNA'larımızı koruduğu gösterildi, çalışmanın adı 'Sumağın DNA koruyucu etkileri; insan ve hayvan deneyleri sonuçları'... DNA'larımız, yani genetik şifremiz, her an saldırı altında, çünkü her an çevresel etkenlere maruz kalıyoruz, her şeyden önce her an nefes alıyoruz ve hücrelerimiz oksijeni kullandıktan sonra oksijen parçalanma ürünleri hücre ve hücreler arası ortamda dolaşıyor. Bunlar çok saldırgan moleküller olduğu için hücre zarlarımızla ve DNA'larımızla reaksiyona giriyorlar ve bu reaksiyon 'mutasyon' adlı DNA değişimi olursa, bu durum kansere atılmış ilk adım anlamına geliyor