Ana içeriğe atla

Uyduruk Tarihle Psikolojik Sorunlu Toplum Yaratmak

Toplumların, ülkelerin tarihlerini kim yazıyorsa hiç şüphesiz kendi çıkarlarını da gözetiyordur. Bazen amaç günü kurtarmak, bazen de geleceğe yönelik planlamalardır. Tarihle ilgili hep muktedirlerin veya savaş kazananların  palavrası olduğu gerçeği hiç değişmedi. Tabi ki bunu o günün tarihini yazanlar için söylüyorum. Geriye dönük araştırma yapan gerçek tarihçiler için tabi ki bu söylediklerim haksızlık olur.

Ezilenler ezildi, yok olan yok oldu...


Bahsedeceğim konu bu durumdan biraz farklı.... Yancı kazanan olup, kazandığını zanneden bir halkın dramını anlatacağım size. 


Bir toplumun başına senelerdir bela olmuş yalanlarla bir halkın insanlarının asırlardır sefil bir şekilde yaşamasına neden olan bir hikaye...


Hiç şüphesiz Osmanlıyı işgal etme planında başı çeken ülkelerden biri Fransa'ydı. Geçmişinde, bu gününde ve muhtemelen geleceğinde de birilerini maşa olarak kullanmayı çok iyi bilen bu sömürgeci Osmanlı söz konusu olunca da Ermenileri kullanmayı planlamıştı. Bunun için de ermeni çeteleri silahlandırmıştı.


Kurtuluş savaşına gelene kadar ermeni çetelerin Anadolu'da neler yaptığı bir çok gerçek araştırmacı tarihçinin notlarında yer almakta ve delilleri ile birlikte ortaya konmaktadır. Anadolu halkına ermeni çetelerce yapılan katliamlar sonucu maalesef bir çok insan hayatını kaybetmişti. Hatta bu ermeni çeteler Anadolu ile kalmamış, katliamlarını Kafkas İslam Ordusu kurulana kadar Kafkaslarda da devam etmiştir.



Çanakkale savaşından sonra direnci kırılan sömürgeci devletler yavaş- yavaş ermeni çetelere olan desteğini de çekmiş ve sonuç olarak Osmanlı devleti bir daha arkadan kahpece vurulma tehlikesi yaşamamak için bu ermeni çeteleri farklı bölgelere sürmüştür. O zamana kadar nüfusunun çoğu Azeri Türkü olan Erivan'ın da ermeni nüfusu bu tarihten itibaren hızla artmaya başlamıştır.


Düşünsenize, kendi ülkenizin vatandaşları yabancı ülkelerin silahlandırması ile sizin vatandaşlarınıza katliam yapıyor. O ülkeyi yönettiğinizi de düşünün. Siz ne yapardınız???


Bu olanlara rağmen Osmanlı yönetimi Ermenileri Osmanlı topraklarından sürmeyi tercih etmiştir. 


Tabi ki Ermenilerin arasında Osmanlı devletine bağlı olanlar da vardı. Ki tarihi biraz göz atarsak iki ayrık fikirli ermeni partisini de görürüz. Ama sonuç olarak artan milliyetçilik akımında gelecekte neler olacağını tahmin etmek zordu ve bu durumda Osmanlı ermeni nüfusu Osmanlı topraklarından sürerek büyük bir devlet erdemi göstermiştir.


1988'den itibaren Ermenistan topraklarından tüm Türklerin kovulması, kendi evlerini bırakarak göçe zorlanması Ermeni toplumunda yaratılmış olan toplumsal psikolojik zorunun bir tezahürüdür. Sovetler birliğinin dağılacağını öngören Ermenistan'daki Asala terör örgütü mensupları Türklerin Ermenistan'dan kovulmasını üstlense de, zamanla bu durum Türk karşıtlığı üzerine yalan tarih uydurucularının da kazanç kapısı haline gelmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4