Ana içeriğe atla

Ermenistan Karabağ'da Ne Zaman Teslim Olacak?

Ermenistan'ın Karabağ'da Ağır bir yenilgiye uğradığı artık her kesin kabul ettiği bir gerçek. 


Resmi açıklamalar bile Ermenistan ordusunun işgal altındaki Azerbaycan topraklarındaki kayıplarının asker gücü anlamında %30 dan fazla ve askeri mühimat olarak ise %70'den fazla olduğunu kanıtlıyor.


Zaten Ermenistan'ın da bu olanlar karşısında yapacak bir şeyi yok. Kendi halkının canını sadece işgal altındaki topraklardan çekilerek kurtarabilir. Ama çok kısa bir süre daha direnebileceklerini düşünüyorlar..


Ayrıca, Ermenistan kendi topraklarındaki askeri gücünü Karabağ'a yönlendirip tüm ülkenin savunmasız kalmasına neden olmak başka bir aptallık olur. Ki bunu da denedi. Zira ilk ateşkesten bir kaç saat sonra Karabağ'a indirdiği özel birlikleri (Türkçesi Özet Harekatçıları) kısa süre içinde çok ağır yenilgiye uğratıldı. Saldırıya geçmek isteyen 40 özel harekatçıdan 37 si öldürüldü ve 3 yaralı esir alındı. 


Son bir adım olarak hapisanedeki suçluları Karabağ'a göndermeye çalışacaklar. Ama tabi ki bu da suçluların tekrar Ermenistan topraklarına dağılmaktan başka bir işe yaramayacak.


Bu olay tabi ki Ermenistan'ın askeri anlamda belini kıran bir olaydı ve Karabağ'daki Ermeni birliklerinin çözülmesine neden oldu.


Ermenistan'ın bir terör devleti olduğu ve PKK taktiği olarak kışı militan gruplarla fırsata geçirebilme umudu taşıyor. Bu kadar zayiattan ve yok olan ordusuna rağmen direnmesinin nedeni bu. Ama yaklaşık 10 gün içinde tüm işgal edilmiş topraklara Azerbaycan ordusu yerleşecek ve özellikle Hankendi ve Şuşa'nın alınması ile de yapay yönetim ilk olarak teslim olacak. Daha sonra bunu Ermenistan'ın kabullenme aşaması takip edecek. Karabağ'ın yerli ermenileri dışındaki tüm yabancı unsurlar Karabağ'dan çıkarılacak. Bundan sonra diplomasi süreci başlayacak. 



Özetle, tüm Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasına sayılı günler kaldı.

Karabağ Türk'tür.

Karabağ Türkün Olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4