pwd Komutu Ne İşe Yarar |
Bu makalemde pwd komutunun windows işletim sisteminde karşılığı olmadığı için bu makalemde mevcut dizini göstermek için kullanacağınız iki alternatif yöntemden bahsedeceğim. Eğer windows işletim sistemine pwd komutu eklemek isterseniz buradaki makaleye de göz atmanızı tavsiye ederim.(Yani pwd yazdığınızda size mevcut dizini getirecek komutun windows'a eklenmesi...)
Makalenin girişinde de bahsettiğim gibi pwd komutu linux işletim sistemlerinde bulunan ve mevcut dizini, yani çalıştığınız dizini gösteren bir komuttur. Bunun için birinci yöntem Windows işletim sisteminde her zaman komut yazdığınızı satırın başına bakmaktır. Çünkü windows işletim sisteminde çalıştığınız klasör yazdıktan sonra sizden komut girmenizi bekler...
Önreceğim ikinci komut ise echo komutu ile ekrana cd yazdırmak olacaktır. Komutun tam kullanımı ve ekran çıktısı aşağıdaki gibidir.
C:\Users\USER>echo %cd%
C:\Users\USER
Önerceğim üçüncü yöntem ise dir ve find komutlarının birleştirilmesi ile oluşturulmuş aşağıdaki komuttur. Komutun kullanımı ve ekran çıktısı aşağıdaki gibidir.
C:\Users\USER\Documents\SQL Server Management Studio>dir | find "Directory"
Directory of C:\Users\USER\Documents\SQL Server Management Studio
Görüldüğü gibi 3 yönetemle de windows işletim sisteminde çalıştığınız geçerli dizini görüntüleyebilirsiniz. Makalenin başında da vurguladığım gibi mevcut çalıştığınız dizini ekranda göstermek Linux işletim sistemi kullanımından kalan bir alışkanlık. Normalde windows zaten her komutun başına mevcut klasörü yazar... Ama siz illa da pwd yazarak çalıştığınız klasörü göstermek istiyorsanız Windows İşletim Sistemine pwd Komutu Ekleme makalesine göz atabilirsiniz. Bu makalede yazılanları uygulayarak aynı zamanda windows işletim sistemlerinde uygulamak istediğiniz diğer Linux komutlarını da ekleyebilirsiniz...
Umarım makalem faydalı olmuştur. Konuyla alakalı öneri ve görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz...
Yorumlar
Yorum Gönder