Ana içeriğe atla

İsrail'e Haksızlık Yapılıyor

Bugünlerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi İsrail'in Mescidi Aksa'ya yaptığı baskın ve mübarek Ramazan ayında dökülen müslüman kanı. 

Oysa işin aslı Türkiye'de anlatılanların çok ötesi. İsrail devletinin uyguladığı yöntemleri tabi ki eleştirmeliyiz.

Ama!!! 

Olayın başlangıç noktası Gazze'den İsraile yapılan füzeli saldırıları. 



Burada sizin de cevaplamanız gereken sorular var.

Örneğin bir fetocu Camiye saklansa oraya bizim polisler operasyon düzenlemeyecek mi?

Yada bir pkklı şehrin merkezinde bomba patlatıp sonra camiye saklansa bu durumda Türkiye devleti cami diye operasyon yapmayacak mı?

Bu olayın etik bakış açısı. 

Soruların cevabını verebilirseniz İsrail devletinin de hangi bakış açısıyla operasyon düzenlediğini anlarsınız.

Size buna ek olarak bir kaç sorum daha var...

Filistin hangi askeri ve siyasi destek alarak İsrail gibi bir savunma hattı olan devleti füzelerle vurabildi?

İran'ın buradaki rolü nedir?

Saldırganların veya saldırı emri verenler Mescidi Aksa'da saklanarak müslümanların duygularını mı sömürüyorlar?

Türkiye'de bu olay büyütülerek siyasi rant mı sağlanmak isteniyor?

Cevaplarınızı yorumlar kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Siz nasıl bir vicdanla bu yazıyı yazıp üstüne üstlük bir de paylaşma cesaretini gösterebiliyorsunuz. Yukarıda yazdığınız yalan yanlış bilgilerin hiçbir önemi yok! Vicdanı olan kimse çocukların öldürülmesine bir kılıf bulamaz,anlamaya çalışamaz!Verdiğiniz örnek bile olaylara bakış açınızın absürtlüğünü, bütünüyle yanlışlığını ortaya koyuyor.Türkiye-FETÖ örneğini veremezsiniz çünkü Türkiye İsrail'in yaptığı gibi başkalarının topraklarını teröristlikle işgal etmemiştir. Karabağ nasıl Azerbaycan toprağıysa buna nasıl inanıyorsak ve destekliyorsak Filistin toprakları Filistinlilerindir! Ne acıdır ki coğrafyada herkes kendi acısına sahip çıkarken kardeşinin acısına karşı aynı sahiplenmeyi gösteremiyor. Karabağ konusunda bu kadar hassasiyet sahibi bir insanın bu cümleleri kurması çok acı!

    YanıtlaSil
  2. Filistinin arkasında duran nadir ülkelerden biri olan Türkiye doğru. Sizlerin hassasiyetini de anlıyorum Ama doğu akdeniz konusunda Türkiyeyi arkadan hançerledi Filistin ve Yunan tezlerini destekledi. Karabağ konusunu biliyorsanız 1. Karabağ savaşında ermenilerin safında savaştığını biliyor olmanız lazım. Ayrıca! arap toplumuna güvenilmeyeceğimi tarihten de ders olarak almamız lazım. Evet, Arapları isyana ben kaldırdım, ancak Arapların yıllardır birlikte yaşadıkları ve ortak bir kültür oluşturdukları Türklere karşı yaptıklarını, şahit olduğumuz vahşilikleri tahmin bile edememiştim. Bazı mahallelerde dolaşırken silahsız Türk askerlerinin nasıl öldürüldüklerine bakamadım. Tiksindim arap vahşiliğinden... Bunu Arapların Osmanlı İmparatorluğuna karşı ayaklanmasını sağlayan Arabistanlı Lavrens olarak bilinen, ama aslında İngiliz casusu Albay Thomas Lawrence yazdığı "Seven Pillars of Wisdom"(Bilgeliğin Yedi Sütunu) adlı kitabında anlatmış. Okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Çocukların suçsuz olması doğru. Ermenistan Gence masum sivillerin üzerine füzeleri yağdırırken yakın mesafa hava savunma sistemini Türkiye değil İsrail göndermişti. Dikkat edin aynı taktik bakın. Ermeniler de masum sivil azerilerin üzerine füze yağdırmıştı, filistinliler! de aynı şekilde masum İsrail vatandaşlarının üzerine füze yağdırdı. EE İsrail Türkiye değil! Askerlerinin başına çuval geçirilince ne notası, müzik notası desin. Misliyle intikamını almıştır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Medyan (Ortanca) Nedir? Nasıl Hesaplanır? Nerelerde Kullanılır?

Medyan işlemi olasılık hesaplamalarında sıkça kullanılan bir sayı dizisinin ortalamasını hesaplamak için alternatif yöntemlerden bir tanesidir. Ortanca medyan işleminin diğer adıdır. Matematiksel olarak medyan işlemi bir sayı dizisi küçükten büyüğe sıralayarak ortada kalan elemanı medyan değeri olarak belirleme işlemidir. Örnek verecek olursak: 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5 serisi sıralanırsa 1, 1, 2, 2, 3, 4, 5, 5, 5 serisi elde edilir. Bu seri 9 elemanlı olduğundan ortadaki, yani 5. eleman (medyan) olacaktır. 5. eleman 3 sayısıdır. Yani ortanca değeri 3'dür Eleman sayısı tek sayı olan bir seride medyan değerin sırasının hesaplaması şu şekilde formüle edilir. Medyanın Sırası = (Eleman Sayısı + 1) / 2 Bu formülü yukarıdaki örneği uygulayacak olursak; Medyanın Sırası = (9 + 1) / 2 = 5 Veri serisi eleman sayısı bir çift sayı ise bu durumda serinin 2 medyanı olacaktır. Örneğin 2, 1, 5, 4, 5, 1, 2, 3, 5, 4 serisi sıralandığında 1, 1, 2, 2, 3, 4, 4, 5, 5, 5 s

Ağaçlar Kireçle veya Badana İle Neden Boyanır?

Ağaçlar kireçle boyanmasının veya badana yapılmasının hem çevreye hem de doğaya, ağaçlara faydası var. Bu makalede bu geleneği enine boyuna tartışmaya çalıştık. Ağaca zarar veren mikrop ve bakterileri öldürür. Ağacı çok aşarı soğuk havalarda ve çok aşırı sıcak havalarda korur. Ağacın çürümesini ve kurtlanmasını önler. Ağacın gövdesinin alabileceği zararları en az düzeyde düşürmeyi sağlar. Hoş, güzel, hijyenik, temiz pırıl pırıl bir görüntü oluşturur. Ayrıca çok sıcak havalarda da ağacı yanmaya karşı korumak. En büyük etkisi soğuk havalarda ağacı don vurmalarına karşı korumak . Küresel ısınma göz önüne alındığında mevsim değişiklikleri ani don, ani ısı artışları ve azalışları sonucunun doğuracağı etkenler için yararlı etkin bir yöntem. Gövdeden obur dalların çıkmasını azaltmak için sürülür. Kireçleme ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar. Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuv

Azərbaycan Dilində Vurğu Qəbul Etmeyen Şekilçiler

Sözlərdə hecalardan birinin digərlərinə nisbətən daha qüvvətli deyilməsinə heca vurğusu deyilir. Üzərinə vurğu düşən hecaya isə vurğulu heca deyilir. Azərbaycan dilində vurğu adətən söz sonuna düşür. Söz şəkilçi qəbul ederkən vurğu adətən şəkilçinin üzərinə keçir. Məsələn: çiç ə k - çiçəkl ə r - çiçəklərd ə n məkt ə b - məktəbl i - məktəblil ə r - məktəblilərd ə n Buna baxmayaraq dilimizdə bir sıra şəkilçilər var ki onlar vurğu qebul etmirlər. Bu məqalədə Azərbaycan dilində vurğu qebul etməyən şəkilçilər incələnəcək ve bu şekilçilərin hansı hallarda vurğu qebul edib hansı hallarda vurğu qebul etmediyi araşdırılacaqdır. Eyni zamanda bildirmək istəyirəm ki vurğu ilə bağlı daha geniş və ətraflı məlumat üçün Azərbaycan Dilində Vurğunun Praktik Məsələləri adlı məqaləyə də nəzər yetirə bilərsiniz.  1. İsimlərdəki şəxs(xəbərlik) şəkilçiləri Məsələn: müəli'məm müəli'msən müəli'mdir müəli'mik müəli'msiniz müəli'mdirlər Qeyd: -dır4